sobota 30. apríla 2011

Academy Hurricane Mk.II

30.4.2011

Takže, popri veľkonočnej objednávke neprišla len pištoľ ale aj duo britských legiend. Objednával som si Academy Hurricane a Revell Spitfire. Tu už prinášam z polovice nastriekaný (síce z polovice nastriekané len krídla) Hurricane. Striekany syntetickou Revellkou a riedený S 6001, riedidlom pre syntetické farby ktoré sa nanášajú striekaním. 

Musel som na kompresor nejako ešte dorobiť regulátor tlaku tak som vzal rozdvojku, hadičku a infúzne škrtidlo a regulátor tlaku bol na svete. 

Tu prinášam viac foto, podľa mňa sa moje prvé striekanie celkom podarilo.










utorok 26. apríla 2011

26.4.2011
Takže konečne pi prišla moja prvá striekacia pištoľ!!!
Objednal som si ju zo stránky www.prospektor.sk za 15e plus DPH. Veľmi sa teším keď ju po prvý krát vyskúšam. Keďže zatiaľ pracujem len s Revell enamelkami takže na čistenie pištole som si kúpil prípravok Painta clean taktiež od Revellu, predáva sa v 100ml fľaštičkách nejak za 3,80e, v recenziách sa píše, že Painta clean nieje agresívny a výborne sa na túto prácu hodí. Farby budem riediť riedidlom S-6006 ktoré síce nieje pôvodne určené na riedenie enameliek, ale dá sa dobre nahradiť. Enamelky sú syntetické farby a 6006 je tiež na syntetické farby tak je to OK.

Už len zostrojiť kompresor. Mám doma starý kompresor z chladničky, ale je na ňom ešte dosť zlepšovať. Je tam odstrihnutý kábel do zástrčky, treba tam dorobiť vypínač, tlakovú nádobu z pohára, regulátor tlaku. Ale ak to klapne tak to bude paráda už sa neviem dočkať.
















Messetschmit 262 A-la


20.4.2011

Dneska som si kúpil môj ďalší nový model. Je to Revelácky Messík 
262. Kúpil som si ho pretože už mám jeho nočnú verziu. Tento model sa páči kôli jeho elegantnosti.
Na tomto modele skúsim môj nový airbrush Fengda BD-138, len si ešte musím nejak zostrojiť kompresor.
Model je z klasického šedého plastu, má 4 rámy s časticami a 1 s kabínou.
Ospravedlňujem sa, ale  už som nejaké diely od delil (časti interiéru).
Taktiež kabínu som už pokryl krycou páskou, číže je pripravená na striekanie.
Už sa neviem dočkať keď budem striekať.  


















nedeľa 10. apríla 2011

Me-262



Messerschmitt Me 262 Nightfighter, je môj najnovšie dokončený model. Bohužiaľ nemám tu napísané iné informácie pretože tento model som si kúpil ešte predtým, než som začal robiť túto stránku tak ich pridávam teraz. Model je od značky Revell, kúpil som ho v tu už spomínanom modelárskom obchode v Topoľčanoch za 5,70e. 

Takže dokončil som ho po cca. 30 hodinách práce. Kit je natupovaný syntetickými Revellkami (je to môj prvý model na ktorom som skúšal tupovanie.)  








 Veľmi sa mi páči ten malý červeno biely krížik v nemeckom znaku :)
 Lanko z čiernej chemlovky.


 

štvrtok 7. apríla 2011

Ilyushin IL-28 Beagle


Takže to je môj najnovší kit. Kúpil som ho za neuveriteľných 4,97e v modelárstve v Topoľčanoch  a má rozmery 233x298 mm. Počet dielov je 160. Značka je Trumpeter. Sú tu 3 možnosti ako ho namaľovať: Ruský, Poľský a Čínsky marking. Pridávam pohľady na jednotlivé diely.  

Rámček A
 Rámček E
 Rámček B
 Rámček C
 Celý set
 Priesvitné diely
 Nálepky: hore Čínske, dole zľava  Poľské a Ruské
Takže už sa nemôžem dočkať stavby tohto kitu. Viem, že to tu strále omieľam ale taký veľký kit za takú malú cenu, no nekúp to ! :)